Graham Brown-Martin
[ March 19, 2024 by Robilix 0 Comments ]

Graham Brown-Martin

Despre Graham Brown-Martin

Graham Martin-Brown este un catalizator captivant al unor conversații cu sens. Graham se bazează pe experiențele sale de condus echipe, creare de startup-uri și creștere de organizații care pun sub semnul întrebării status quo-ul. Constant înaintea vremurilor: a proiectat computere mobile în anii 80, rețele interactive și de divertisment online în anii 90, rețele sociale bazate pe comunitate în anii 2000 și un forum global pentru viitorul învățării în anii 2010. Își duce publicul într-o călătorie interactivă care îi motivează să gândească diferit despre trecut, prezent și viitor.

În 2004, Brown-Martin a fondat Learning Without Frontiers (LWF), o comunitate globală care reunește educatori, tehnologi și creatori renumiți pentru a împărtăși idei provocatoare și invoatoare despre viitorul învățării. Cartea sa, Learning {Re}imagined, un studiu despre educația globală și geopolitică, produsă pentru Summitul Mondial al Inovației pentru Educație (WISE), a fost publicată de Bloomsbury în 2015.

Graham este fondatorul Beyond Tomorrow Global, o rețea internațională de gânditori interdisciplinari care proiectează un plan pentru ca societatea să prospere dincolo de secolul XXII. El este co-fondator al regenerative.global, o firmă de consultanță în învățare transformativă cu sediul în Londra și New York, care utilizează principiile economiei circulare pentru a informa practicile inovatoare de învățare și design.

În ultimii ani, Brown-Martin a fost invitat să prezinte opiniile sale despre viitorul învățării și al muncii în fața unei Comisii Speciale pentru Inteligența Artificială a Camerei Lorzilor, a creat o experiență de învățare agilă pentru liderii seniori ai unei companii de servicii financiare din indexul FTSE 100 (cuprinde cele mai mari 100 de companii din domeniul digitalizării listate pe bursa londoneză), a conceput un program științific pentru copiii de școală primară care utilizează Internet of Things, a creat un program experiențial pentru ca copiii să învețe despre lucrul cu roboți umanoizi autonomi și a fost contractat de un producător de tehnologie educațională pentru a-i conduce strategia globală de dezvoltare a produselor și a mărcii cu echipe din Marea Britanie, SUA și China.

Graham este un co-fondator al WORDS & EARS, o companie de consultanță în dezvoltare strategică și coaching în leadership cu sediul la Londra, înființată în 2012 pentru a ajuta organizațiile și liderii lor să navigheze înspre viitor, să-și atingă obiectivele și să-și mențină reziliența.

Charles Leadbeater
[ March 19, 2024 by Robilix 0 Comments ]

Charles Leadbeater

Despre Charles Leadbeater

Charles Leadbeater lucrează cu antreprenori, guverne, orașe și fundații din întreaga lume pentru a promova inovația cu sens.

În ultimii zece ani, a publicat o serie de rapoarte influente despre schimbările necesare în educație pentru a dota studenții cu competențele necesare într-o lume a schimbărilor rapide. În Learning from the Extremes, a explorat modul în care antreprenorii sociali folosesc tehnologia pentru a crea noi abordări ale învățării în cele mai sărace părți ale lumii în curs de dezvoltare. The Problem Solvers examinează abilitățile de care tinerii au nevoie pentru a se dezvolta într-o economie incertă, creativă și antreprenorială, în care mașinile cu inteligență artificială ar putea fi capabile să facă multe locuri de muncă să dispară.

Charles a fost consilier în guvernul lui Tony Blair în domeniul promovării economiei bazate pe cunoaștere. El a redactat Cartea albă a guvernului Regatului Unit – „Viitorul nostru competitiv: Construirea economiei bazate pe cunoaștere”, una dintre primele documente de politică din lume care susține că economiile avansate vor deveni din ce în ce mai dependente de inovare pentru creștere. El a continuat să consilieze o serie de guverne cu privire la strategii de inovare pe termen lung. În calitate de profesor invitat la Institutul pentru Inovare, el a consiliat guvernul britanic și Uniunea Europeană cu privire la modul de organizare a inovației pentru a face față provocărilor societale mari.

Charles Leadbeater este autorul mai multor cărți de renume internațional, printre care Living on Thin Air, care explorează ascensiunea economiei bazate pe cunoaștere și We-Think: mass innovation not mass production, care examinează modul în care web-ul permite colaborarea creativă într-o gamă largă de domenii. A fost unul dintre primii oameni din lume care a scris despre antreprenoriatul social în raportul său din 1997 „The Rise of the Social Entrepreneur”.

Accenture, compania de consultanță în management, l-a clasificat drept unul dintre cei mai buni gânditori de management din lume, iar Financial Times a spus că este „expertul cel mai remarcabil în inovare din Marea Britanie”. Este membru pe viață al Societății Regale a Artelor din Londra.

Zack Kass
[ March 18, 2024 by Robilix 0 Comments ]

Zack Kass

Despre Zack Kass

 

Zack Kass se evidențiază ca una dintre cele mai strălucitoare minți din AI, cu o călătorie robustă de 14 ani în epicentrul evoluției tehnologice. Mandatul său ca director de Go To Market la OpenAI l-a pus în fruntea dezvoltării de strategii AI pentru multe dintre cele mai mari companii din lume. Rolul său în transformarea cercetărilor de ultimă oră în aplicații concrete pentru lumea de afaceri l-a poziționat drept unul dintre cei mai de seamă gânditori în IA aplicată.

Misiunea lui este de a se asigura că societățile, companiile, diversele organizații și guvernele sunt participanți activi în viitorul construit în jurul AI și sunt echipate pentru a permite un viitor prosper și sigur. Zack face acest lucru prin demistificarea AI, făcând-o accesibilă și ușor de înțeles pentru toată lumea și ajutând liderii să navigheze în mediul care evoluează rapid.

Dincolo de lumea corporatistă, Zack este un susținător ferm al potențialului AI de a revoluționa educația. El lucrează neobosit pentru a promova inteligența artificială ca un instrument care poate îmbunătăți semnificativ accesul la cunoaștere. Eforturile sale caută să garanteze că progresele în domeniul inteligenței artificiale transcend beneficiile comerciale și lucrează pentru îmbunătățirea comunităților și societăților în general.

Sugata Mitra
[ March 18, 2024 by Robilix 0 Comments ]

Sugata Mitra

Despre Sugata Mitra

Prof. Sugata Mitra este unul dintre cei mai respectați cercetători în domeniul educației din lume și un pionier în învățarea auto-dirijată. Este profesor emerit la Universitatea NIIT Rajasthan India, are un doctorat în fizică teoretică și s-a pensionat în 2019 ca profesor de tehnologie educațională de la Universitatea Newcastle, Marea Britanie.

Interesele sale includ educația de bază, învățarea la distanță, sistemele de auto-organizare, sistemele cognitive, sistemele dinamice complexe, fizica și conștiința.

Sugata Mitra a condus experimentul Hole in the Wall (HIW), în care, în anul 1999, un computer a fost încorporat într-un perete într-o mahala indiană din Kalkaji, Delhi, iar copiilor li s-a permis să-l folosească liber. Experimentul a urmărit să demonstreze că copiii ar putea fi învățați foarte ușor să folosească computere fără nicio pregătire formală. Sugata a numit aceasta educație minim invazivă (MIE). Experimentul a fost repetat de atunci în multe locuri. El este beneficiarul multor premii și doctorate onorifice din India, Marea Britanie, SUA și multe alte țări din lume.

Experimentul Hole in the Wall a lăsat o amprentă asupra culturii populare. Diplomatul indian Vikas Swarup a citit despre experimentul lui Mitra și a fost inspirat să scrie romanul său de debut, care a devenit filmul câștigător al Oscarului din 2009 – Slumdog Millionaire.

I se atribuie peste 25 de invenții în domeniul științei cognitive și al tehnologiei educaționale. În 2003 i-a fost conferit prestigiosul Premiu Dewang Mehta de către Guvernul Indiei pentru inovare în tehnologia informației. Printre multe alte premii, i-a fost acordat și Premiul TED de 1 milion de dolari în 2013.

Activitatea profesorului Mitra la NIIT a dus la primele programe și curricule pentru acea organizație, urmate de ani de cercetare privind stilurile de învățare, dispozitivele de învățare, multe dintre ele patentate acum, multimedia și noi metode de învățare. Punctul culminant al carierei sale au fost experimentele „hole in the wall” despre învățarea copiilor. Din 1999, el a demonstrat în mod convingător că grupurile de copii, indiferent din ce mediu provin sau unde se află, pot învăța să folosească computerele și internetul pe cont propriu folosind computere publice în spații deschise, cum ar fi drumurile și locurile de joacă. El a adus aceste rezultate în Anglia în 2006 și a inventat mediile de învățare auto-organizate, acum utilizate în întreaga lume. În 2009, a creat Granny Cloud, al profesorilor care interacționează cu copiii prin Internet.

Începând cu anii 1970, publicațiile și munca profesorului Mitra au dus la formarea și dezvoltarea a aproximativ un milion de tineri indieni, printre care unii dintre cei mai săraci copii din lume.

În 2013, a primit primul premiu TED de 1 milion de dolari, pentru a-și pune în practică ideile educaționale pentru a crea șapte laboratoare numite „Școli în cloud”. Aici a studiat învățarea ca fenomene emergente într-un sistem educațional de auto-organizare. Aceste rezultate pun la îndoială ideile de curriculum, examene și semnificația „cunoașterii” în sine în lumea internetului secolului XXI.

El a fost desemnat laureatul Premiului Brock pentru inovare în educație în 2022 pentru munca sa de transformare a modului în care copiii învață.

Cami Anderson
[ March 17, 2024 by Robilix 0 Comments ]

Cami Anderson

Despre Cami Anderson

Cami Anderson este un lider pasionat și consacrat în transformarea educației, care a petrecut mai bine de 30 de ani luptând cu sisteme și politici învechite pentru a impulsiona schimbarea. În acești ani, și-a asumat roluri diverse, de la profesor la director executiv și la administrator de sistem. A consiliat peste 25 de directori executivi pentru a atinge obiective de neconceput anterior. A fost vreme de 10 ani Superintendent școlar (inspector școlar general), mai întâi în New York City și apoi în Newark, punând în aplicare reforme cheie care au condus la creșteri notabile ale rezultatelor pentru toți elevii din district, indiferent de statutul lor socio-economic. A reușit să accelereze inovația și învățarea, să inițieze parteneriate public-private la niveluri fără precedent și să stabilească un nou model național pentru transformarea educației urbane în America. Ea a primit recunoaștere pe scară largă pentru munca ei cu elevi ce proveneau din cele mai dezavantajate grupuri socio-economice.

Anderson a fost, de asemenea, director executiv al Teach for America în New York, unde a fondat un consiliu de lideri din afaceri și educație, a crescut calitatea formării profesorilor și a lansat Teach for America Week. A coordonat, de asemenea, un program de formare pentru directori de școli, program care a fost recunoscut de către Harvard Business School și de Departamentul de Educație al SUA drept unul dintre cele mai eficiente programe de pregătire a directorilor din țară.

Cami Anderson se mândrește, de asemenea, cu o experiență diversă ca educatoare Montessori, regizor de teatru pentru tineret și ca sportivă. Ii este recunoscută munca pentru șanse egale și extinderea oportunităților educaționale ale copiilor și tinerilor. Anderson a primit premiul Peter Jennings pentru impactul ei asupra echității educaționale și a fost numită recent de către revista Time drept unul dintre „100 cei mai influenți oameni”.

Peter Senge
[ March 17, 2024 by Robilix 0 Comments ]

Peter Senge

Despre Peter Senge

De-a lungul carierei sale, Peter a încercat să răspundă la întrebarea: „Cum creăm condițiile pentru ca oamenii să lucreze împreună cel mai bine într-o organizație?” „Școlile care învață” descrie modul în care școlile se pot adapta, crește și schimba în fața cerințelor și provocărilor tot mai mari ale societății noastre și oferă instrumente, tehnici și soluții concrete profesorilor și directorilor.

Lector la Massachusetts Institute of Technology, Sloan School of Management și președinte fondator al Societății pentru Învățare Organizațională, Peter Senge este un nume de referință în învățarea organizațională, dezvoltarea leadershipului și în schimbări sistemice. Textul său clasic, The Fifth Discipline, care a vândut peste două milioane de exemplare în întreaga lume, a fost recunoscut de Financial Times drept una dintre cele cinci „cele mai importante” cărți de management și de Harvard Business Review ca stabilind organizația care învață ca „una dintre ideile fundamentale ale ultimilor 75 de ani”.

Vicky Colbert
[ March 17, 2024 by Robilix 0 Comments ]

Vicky Colbert

Despre Vicky Colbert

Colbert a absolvit sociologia la Universitatea Javeriana din Columbia și și-a urmat studiile postuniversitare în Sociologie a Educației la Universitatea Stanford din Statele Unite.

Vicky Colbert este fondatorul și directorul Fundației Escuela Nueva. Este co-autoarea modelului Escuela Nueva de renume mondial și a fost primul său coordonator național. Colbert a conceput, pilotat, extins și susținut această inovație educațională din multe sfere organizaționale: ca Secretar de Stat în Ministerul Educației din Columbia, consilier educațional al UNICEF pentru America Latina, și acum de la Fundación Escuela Nueva, un ONG pe care l-a fondat pentru a asigura calitatea, sustenabilitatea și inovația în educație.

Un element cheie al modelului Escuela Nueva este că elevii învață autonom, în ritmul lor, folosind Ghidul de învățare, pe care Colbert îl descrie ca „o combinație între un manual, un auxiliar și un ghid pentru profesor”. Aceste ghiduri se concentrează pe competența de a învăța să înveți, sugerează activități practice pe care elevii le pot face atât la școală, cât și acasă. Elevii își parcurg ghidul în ritmul lor, profesorii servind ca consilieri, studenții care stăpânesc o competență ajutându-i adesea pe cei care nu au reușit să o asimileze. Modelul este foarte empowering pentru copii și tineri, în timp ce învățarea devine relevantă pentru nevoile lor și flexibilă în ceea ce privește programul și disponibilitatea resurselor. Modelul a fost folosit inițial în cele mai izolate și dezavantajate zone din Columbia, unde abandonul școlar era la cote foarte ridicate, iar rezultatele remarcabile au făcut ca ulterior să fie preluat de alte state, fiind folosit actualmente în peste 18.000 de comunități.

Munca dnei Colbert a fost recunoscută cu mai multe premii și distincții în domeniile leadershipului și antreprenoriatului social, cum ar fi Premiul Skoll pentru Antreprenoriat Social, Premiul Clinton pentru Cetățenie Globală și Premiul Kravis. Ea a fost, de asemenea, recunoscută ca antreprenor social remarcabil de către Fundația Schwab, Ashoka și World Technology Network. Este laureată a primei ediții a Premiului Yidan pentru Dezvoltarea Educației (2017) și laureată a Premiului WISE pentru Educație 2013.

John Hattie
[ March 17, 2024 by Robilix 0 Comments ]

John Hattie

Despre John Hattie

Cercetător în științele educației, autor, specialist în Visible Learning, o abordare educațională axată pe identificarea și maximizarea factorilor care influențează pozitiv învățarea, John Hattie are in spate peste douăzeci de ani de studiu implicând milioane de studenți, cea mai mare colecție de cercetări bazate pe dovezi. Studiile lui sunt reperul oricărui om de educație care vrea să știe ce funcționează, de fapt, în școli pentru a accelera învățarea.

John Hattie este profesor în ştiinţele educației, născut în Noua Zeelandă. Din martie 2011, este profesor și director al Institutului de Cercetare în Educație la Universitatea din Melbourne, Australia. Anterior, a fost profesor de ştiinţele educației la Universitatea din Auckland, la Universitatea Carolina de Nord din Greensboro și la Universitatea Australia de Vest. Cărțile sale, conferințele internaționale și influența sa asupra politicilor educaționale au solidificat reputația lui Hattie ca un lider de opinie în domeniul educației moderne.