Cami Anderson

Cami Anderson

Specializare
echitate în educație, egalitate de șanse, abordări transformaționale
Organizație:
Thirdway Solutions, fost superintendent (inspector școlar general) în New York si Newark, Director Executiv al Teach for America
Țara:
Statele Unite ale Americii
Experiență:
aproape 30 de ani în domeniul echității și egalității de șanse

Despre Cami Anderson

Cami Anderson este un lider pasionat și consacrat în transformarea educației, care a petrecut mai bine de 30 de ani luptând cu sisteme și politici învechite pentru a impulsiona schimbarea. În acești ani, și-a asumat roluri diverse, de la profesor la director executiv și la administrator de sistem. A consiliat peste 25 de directori executivi pentru a atinge obiective de neconceput anterior. A fost vreme de 10 ani Superintendent școlar (inspector școlar general), mai întâi în New York City și apoi în Newark, punând în aplicare reforme cheie care au condus la creșteri notabile ale rezultatelor pentru toți elevii din district, indiferent de statutul lor socio-economic. A reușit să accelereze inovația și învățarea, să inițieze parteneriate public-private la niveluri fără precedent și să stabilească un nou model național pentru transformarea educației urbane în America. Ea a primit recunoaștere pe scară largă pentru munca ei cu elevi ce proveneau din cele mai dezavantajate grupuri socio-economice.

Anderson a fost, de asemenea, director executiv al Teach for America în New York, unde a fondat un consiliu de lideri din afaceri și educație, a crescut calitatea formării profesorilor și a lansat Teach for America Week. A coordonat, de asemenea, un program de formare pentru directori de școli, program care a fost recunoscut de către Harvard Business School și de Departamentul de Educație al SUA drept unul dintre cele mai eficiente programe de pregătire a directorilor din țară.

Cami Anderson se mândrește, de asemenea, cu o experiență diversă ca educatoare Montessori, regizor de teatru pentru tineret și ca sportivă. Ii este recunoscută munca pentru șanse egale și extinderea oportunităților educaționale ale copiilor și tinerilor. Anderson a primit premiul Peter Jennings pentru impactul ei asupra echității educaționale și a fost numită recent de către revista Time drept unul dintre „100 cei mai influenți oameni”.