Charles Leadbeater

Charles Leadbeater

Specializare
învățarea globală, rolul educației, societatea în era digitală
Organizație:
Fundația Rockwool, System Innovation Initiative, Copenhaga; fost consilier in guvernul Tony Blair
Țara:
Marea Britanie
Experiență:
30 de ani de consultanta acordata guvernelor din diverse țări pentru a promova inovația

Despre Charles Leadbeater

Charles Leadbeater lucrează cu antreprenori, guverne, orașe și fundații din întreaga lume pentru a promova inovația cu sens.

În ultimii zece ani, a publicat o serie de rapoarte influente despre schimbările necesare în educație pentru a dota studenții cu competențele necesare într-o lume a schimbărilor rapide. În Learning from the Extremes, a explorat modul în care antreprenorii sociali folosesc tehnologia pentru a crea noi abordări ale învățării în cele mai sărace părți ale lumii în curs de dezvoltare. The Problem Solvers examinează abilitățile de care tinerii au nevoie pentru a se dezvolta într-o economie incertă, creativă și antreprenorială, în care mașinile cu inteligență artificială ar putea fi capabile să facă multe locuri de muncă să dispară.

Charles a fost consilier în guvernul lui Tony Blair în domeniul promovării economiei bazate pe cunoaștere. El a redactat Cartea albă a guvernului Regatului Unit – „Viitorul nostru competitiv: Construirea economiei bazate pe cunoaștere”, una dintre primele documente de politică din lume care susține că economiile avansate vor deveni din ce în ce mai dependente de inovare pentru creștere. El a continuat să consilieze o serie de guverne cu privire la strategii de inovare pe termen lung. În calitate de profesor invitat la Institutul pentru Inovare, el a consiliat guvernul britanic și Uniunea Europeană cu privire la modul de organizare a inovației pentru a face față provocărilor societale mari.

Charles Leadbeater este autorul mai multor cărți de renume internațional, printre care Living on Thin Air, care explorează ascensiunea economiei bazate pe cunoaștere și We-Think: mass innovation not mass production, care examinează modul în care web-ul permite colaborarea creativă într-o gamă largă de domenii. A fost unul dintre primii oameni din lume care a scris despre antreprenoriatul social în raportul său din 1997 „The Rise of the Social Entrepreneur”.

Accenture, compania de consultanță în management, l-a clasificat drept unul dintre cei mai buni gânditori de management din lume, iar Financial Times a spus că este „expertul cel mai remarcabil în inovare din Marea Britanie”. Este membru pe viață al Societății Regale a Artelor din Londra.